Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Integrál-filozófia.

Elkészült az első könyv az Integrál- filozófiáról, gyakorlati alkalmazási példákkal is segítve a megértést. A könyv tartalma:

1. fejezet: Bevezetés az Integrál-filozófiába.

2. fejezet: Integrál ismeretelmélet.

3. fejezet:  Integrál-politika.

4. fejezet:  Integrál-jog.

5. fejezet:  Integrál pedagógia elmélet.

6. Integrál gazdaságelmélet. (Folyamatban...) 

 Kizárólagos forgalmazási, illetve hasznosítási joga átadó.

Csízi Imre

2015. január 15. 

 

A könyv elérhető a Facebook Integrál-filozófia cím alatt. Itt jelezd csatlakozási szándékodat a könyv elolvasásához.

BEVEZETÉS
 
Kinek ajánlott az Integrál-filozófia?
 
Mindenkinek, aki nyitott egy eredendően új filozofikus gondolkodásmód megismerésére, melyet egyrészt Immanuel Kant kritikáinak, valamint Ken Wilber Integrál elméletet megalapozó könyveinek inspirációja nyomán kialakult intuitív képesség hívott életre.
 
Az ismeretanyag megismerésének lehetősége ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ennek oka az, hogy ez az új tudás még hivatalosan sehol sem létezik, ezért szükség van egy olyan kitartó és elszánt értelmes csapatra, akik a regisztrációt követően eltökélten kitartanak amellett, hogy ez az új tudás minél szélesebb körben bekerülhessen a hivatalos oktatás intézményeinek tudásbázisába.
Konkrétabban ez alatt azt értem, hogy mivel megítélésem szerint erre az ismeretre feltétlenül szükség van minden felsőfokú, illetve középszintű oktatási intézményben, ezért elsősorban Integrálfilozófia szakos tanár képzés az elsőrendű cél, melynek megvalósítása igényli egy Integrál Szellemi Alkotó Közösség (ISZAK) létrehozását.
 
Az ISZAK lényegében egy interaktív nemcsak alkotó, hanem egymástól spontán módon tanuló online működő közösség is. A tanulás tehát az alkotás során automatikusan, minden erőlködés nélkül időtől és tértől függetlenül teljesen szabadon zajlik. Az esetleg szükséges döntések közösen
születnek egyszerű szavazással.
 
A születendő ismeretanyag a közösség saját tulajdonát képezi, ezért szerzői jogvédelem alatt áll. Annak bárminemű felhasználása kizárólag a közösség által elfogadott elvek alapján történhet meg a jövőben. Az ismeretanyag folyamatosan bővül, ezért előnyt jelent a mielőbbi csatlakozás.
 
Az együttműködés megköveteli a résztvevőktől a lehető legmagasabb érzelmi, és a legalapvetőbb értelmi intelligenciát, melyek az integrál elmélet legfőbb alaptétele alapján a következők:
 
 

kvadrans-6..jpg

 
Integrál-filozófia alatt értendő szándékom szerint egy olyan új rendszerszemléletű gondolkodásmód, ha úgy tetszik egy olyan új filozófia, melynek létrehozása, és alkalmazása során Ken Wilber integrációelméleti ismeretanyagainak, valamint Immanuel Kant filozófiai gondolkodásmódjának integrációjával reményeim szerint megvalósulhat a jövőben egy olyan új filozófiai szemlélet, mely Nézőpont-filozófia néven nyújthat segítséget a válságba sodródott emberi civilizációk fenntartható fejlődéséhez, a válsághelyzetek megoldásához, illetve azok megelőzéséhez. Az integrál-filozófia tehát lényegében Ken Wilber integráció elméleti ismeretanyagainak alkalmazása a filozófiai gondolkodásban. Bár a filozofikus gondolkodás lehetővé teszi Ken Wilber műveiben esetlegesen felfedezhető ellentmondások kritikai elemzését, mégsem ez a cél, ugyanis mindkét gondolkodó írásainak alapos ismerete után arra a felismerésre juthatunk, hogy a két gondolkodásmód egymást rendkívüli módon kiegészíti, és kölcsönösen segíti a két szerző műveinek megértését, és azok alapján egy olyan új szemléletmód kialakulását, mely a civilizált társadalmak robbanásszerű és fenntartható fejlődését eredményezheti.
 
 
    
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

2144 KEREPES, SZŐLŐ DŰLŐ 110.

(Máté Domokos, 2021.09.27 07:02)

Kedves Imre!

Kérem a hozzáférést a könyvedhez.

Üdvözlettel,
Máté Domokos/Domi