Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  Gyakran ismételt válaszok.

1. Ami egy adott pillanatban történik veled, az azért van, mert a fejlődésed érdekében éppen akkor arra van szükséged.

2. Amennyiben életed során céljaid elérésért való küzdelmeidben szüntelenül akadályokba ütközöl, és nem találod a helyes utat, akkor nagy valószínűséggel ez azért van, mert Te magad vagy az akadály. A nőre ez nem vonatkozik, mert a nő, maga az út.

3. A Te véleményed a Te igazságod, nem mindenkié.
Az igazság – egy ember, vagy érdekcsoport véleményétől független –, objektív megtapasztalás, nem szubjektív vélemény.

4. Érzelmi tudatunk; lelki traumák megélése által fejlődik.

5. Ha nem akarsz traumákat megélni, akkor csak kérdezz, és ne kéregess!

6. Mi a filozófia? A filozófia egy olyan tudással teli doboz, melynek a tartalma soha sem növekszik. Ami növekszik az csupán a dobozra ragasztott címkék száma.

7. A Szellem önmaga, és minden létező létezésének a forrása. Amikor a Szellemet önmaga létezésének a forrásaként értelmezzük, akkor beszélünk Tudatról, mely Tudatnak a legmagasabb forma nélküli nem-kettős állapota az Üresség.

A Szellem tehát a Tudat által válik önmaga létezésének forrásává, az Üresség állapotában.

8.Tudás nélkül nincs fejlődés. Tudás az, ha többet tudsz annál, mint amit megtanultál.

9. Alkalom bárminek a megvalósítására bármikor adódhat számunkra, de csak akkor tudjuk megvalósítani, ha alkalmasak vagyunk annak megvalósítására.

10. Időutazás a jövőbe, vagy a múltba fizikailag nem lehetséges, mert az idő maga az utazás. Az utazás viszont csupán térbeli állapotváltozás.

11. Az önfejűség a biztos kudarc titka.

12. Az öntelt ember nem tesz fel kérdéseket, mert a kérdésére kapott válasz meg nem értése csupán a saját butaságáról szerzett információ, amit leplezni szeretne.

13. A földi létünk csupán a Teremtő álomképei, és a Föld ahol élünk pusztán egy virtuális játszótér. Vagyis csak akkor lehetünk "ébren" amikor alszunk, amikor ébren vagyunk valójában akkor csak álmodunk

14. A hit a tudás forrása. Akkor azonban ha megtudod, hogy mi az igazság a hit siker, vagy kudarcélményre változik. Így ha félsz az igazságtól, hogy elkerüld a kudarcélményeket soha sem lehet sikerélményed. Ezzel elmarad lelki, és szellemi fejlődésed, tehát nem teljesíted azt amiért a Földre születtél.

15. Aki csak csak az életfenntartási ösztönének engedelmeskedve cselekszik, annak soha sem lesz lelkiismeret furdalása.

16. Nagyon fontos törekvés az, hogy megtudjuk mi az igazság, de a legfontosabb, hogy képessé váljunk annak felismerésére. 

 

CSI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.